Focus op het goede

‘Ach, dat lukt me nooit’. Je herkent het wel; focussen op dingen waar je niet goed in bent.
Om je gelukkiger te voelen, is het juist beter om je te focussen op hetgeen waar je wél goed in bent.
Lange tijd dingen doen waar je niet goed in bent, levert stress op. Dat geldt ook voor negatief denken.

Focus je op het positieve. De mooie en fijne dingen in het leven.
Zoals de eerste zonnestralen of de geur van de lente. Positiviteit geeft je extra kracht en energie.

 

Ik heb deze wijze les geleerd van een voormalige werkgever van mij. In plaats van mij in een hokje te duwen wat ik moest doen, keek hij naar waar ik goed in was, waar ik in uitblonk en benutte juist mijn sterke kanten. Natuurlijk weerhoudt dit mij er niet van om me te blijven ontwikkelen, en ook aan mijn zwakke punten te blijven werken. Echter is het soms goed om bepaalde dingen te accepteren hoe ze zijn en dat je ander kwaliteiten hebt.